ΣΑΡΑΚΙ ΤΕΡΜΙΤΕΣ & ΞΥΛΟΦΑΓΑ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Τα σημαντικότερα ξυλοφάγα έντομα στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Ελλάδα ανήκουν στην Τάξη των Κολεοπτέρων (σαράκι) και στην Τάξη των Ισοπτέρων (τερμίτες). Προκαλούν καταστροφικές ζημιές σε ξύλινες κατοικίες, ξύλινα κουφώματα, έπιπλα, ξυλόγλυπτα τέμπλα ναών αλλά και πάσης φύσεως υλικό και παράγωγα του ξύλου, όπως βιβλία και χαρτιά που περιέχουν κυτταρίνη με την οποία τρέφονται τα έντομα αυτά.

Η ΕΝΤΟΜΑΤ έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και εφαρμόζει τόσο προληπτικές όσο και κατασταλτικές μεθόδους για την απεντόμωση ξυλοφάγων εντόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ξυλοφάγα έντομα ή τις εφαρμογές απεντόμωσης επικοινωνήστε μαζί μας

ΣΑΡΑΚΙ & ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ

ζημιές, βιολογία, αντιμετώπιση

Entomat σε επαγγελματικούς χώρους
Η αντιμετώπιση με απεντόμωση για το σαράκι γίνεται δυστυχώς αφού τα έντομα έχουν ήδη εγκατασταθεί στο ξύλο και έχουν προκαλέσει ζημιές διότι τότε είναι που αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του συγκεκριμένου εντόμου. Την ανακαλύπτουμε από τις οπές εξόδου των ενηλίκων και τους μικρούς σωρούςαπό λεπτή σκόνη κάτω από αυτές τις οπές. Τα κυριότερα είδη στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι το Anobium punctatum και το Xestobium punctatum και προσβάλουν όλα τα είδη ξύλου. Το ενήλικο σαράκι δεν προκαλεί ζημιές, οι προνύμφες τους είναι αυτές που είναι ξυλοφάγες. Οι προνύμφες είναι υπόλευκες και καλύπτονται από κοντές υποκίτρινες τρίχες. Το σαράκι έχει αργή ανάπτυξη, γεγονός που καθιστά δύσκολη την έγκαιρη αντιμετώπισή του, πριν δηλαδή προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΑΡΑΚΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΝΤΟΜΑΤ

Entomat σε επαγγελματικούς χώρους
Η αντιμετώπιση για το σαράκι και τα ξυλοφάγα έντομα είναι αρκετά δύσκολη επειδή τα έντομα αυτά ζουν προστατευμένα στο εσωτερικό του ξύλου, καλά προφυλαγμένα και επίσης επειδή τις περισσότερες φορές η προσβεβλημένη ξυλεία βρίσκεται σε κατοικημένες περιοχές. Το γεγονός αυτό μας περιορίζει τα διαθέσιμα χημικά μέσα και ιδίως τα καπνιστικά τα οποία έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα καταπολέμησης για το σαράκι. Συγκεκριμένα, κάθε είδος ξυλοφάγου εντόμου έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, συνεπώς χρίζει διαφορετικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση. Γενικά, η αντιμετώπιση για το σαράκι χρίζει προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων - απεντόμωση.
  • Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης, σαράκι: Χρήση καλής ποιότητας και πιστοποιημένης ξυλείας, πλάνισμα και χρήση βερνικιών, εξέταση της προέλευσης ξύλινων αντικειμένων και ξυλείας.
  • Τρόποι αντιμετώπισης, σαράκι: Ασφυκτικά εντομοκτόνα και ειδικές εφαρμογές, προσοχή μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό (κίνδυνος - θάνατος)

Η επιστήμη στην διαχείριση παρασίτων!

Η ENTOMAT έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων (απεντομώσεις - μυοκτονίες), εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (I.P.M.)

 
Διαβάστε Περισσότερα... Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Παρακαλούμε εισάγετε email.

Παρακαλούμε εισάγετε το θέμα του μηνύματος.

Παρακαλούμε εισάγετε το μήνυμα σας.

Invalid Input

Please publish modules in offcanvas position.