ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΟΙ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΚΟΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

CIMICIDAE

Entomat σε επαγγελματικούς χώρους
Υπάρχουν 2 είδη κοριών που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, το Cimex lectularius και το C. hemipterous. Είναι άπτερα έντομα, με σχήμα ωοειδές και πεπλατυσμένο σώμα. Οι κοριοί έχουν μήκος 4-7mm και χρώμα κιτρινωπό ή καστανό, αλλά αφού τραφούν με αίμα γίνονται χαρακτηριστικά πιο σκούροι. Τα αυγά των κοριών έχουν χρώμα λαμπυρίζον λευκοκίτρινο και είναι κυρτά στο πρόσθιο μέρος. Οι κοριοί έχουν 5 προνυμφικές ηλικίες, πριν να ενηλικιωθούν, σε καθεμιά από τις οποίες λαμβάνεται ένα ή περισσότερα γεύματα αίματος.
Και τα δυο φύλλα τρέφονται με αίμα κατά την διάρκεια της νύχτας που κοιμούνται οι άνθρωποι και ιδιαίτερα, λίγο πριν ξημερώσει. Την ημέρα οι κοριοί παραμένουν κρυμμένοι στα καταφύγιά τους, όπου ζουν ομαδικά.
Τα θηλυκά γεννούν 6-10 αυγά κάθε εβδομάδα στις θέσεις που κρύβονται κατά την διάρκεια της ημέρας. Ζουν πολλούς μήνες και το κάθε θηλυκό αποθέτει 50-200 αυγά. Ο χρόνος εκκόλαψης των αυγών μετά την απόθεση εξαρτάται κυρίως απο τις θερμοκρασίες και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κοριών, όπως και η διάρκεια του προνυμφικού σταδίου.
Ο κοριός ανιχνεύεται από την παρουσία ζωντανών ατόμων, εκδυμάτων και αυγών, καθώς και από τα χαρακτηριστικά περιττώματά τους.
Έχει καταγραφεί ότι ο ιός της ηπατίτιδας Β μεταδίδεται μηχανικά με τους κοριούς, ακόμη και μέσω της εισπνοής της σκόνης των αποχωρημάτων τους. Επίσης, προκαλούν ενόχληση, λόγω κνησμού από τα νύγματά τους και αϋπνίες. Πολύ μεγάλοι πληθυσμοί από κοριούς μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια σιδήρου και αναφυλαξία.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΚΟΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΝΤΟΜΑΤ

αντιμετώπιση - καταπολέμηση

Entomat σε επαγγελματικούς χώρους
Καταπολέμηση κοριών:
  • Έλεγχος του χώρου
  • Προσδιορισμός του είδους των κοριών που υπάρχουν
  • Χρήση δύο ή περισσοτέρων μεθόδων αντιμετώπισης
  • Έλεγχος της αποτελεσματικότητας της μεθόδου καταπολέμησης

Επίσης, η απομάκρυνση των άχρηστων αντικειμένων και το κλείσιμο σχισμών και ρωγμών, περιορίζει τα καταφύγια των κοριών και βοηθά δευτερευόντως στην καταπολέμησή τους.

Η επιστήμη στην διαχείριση παρασίτων!

Η ENTOMAT έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων (απεντομώσεις - μυοκτονίες), εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (I.P.M.)

 
Διαβάστε Περισσότερα... Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Παρακαλούμε εισάγετε email.

Παρακαλούμε εισάγετε το θέμα του μηνύματος.

Παρακαλούμε εισάγετε το μήνυμα σας.

Invalid Input

Top
ΕΣΠΑ Banner

Please publish modules in offcanvas position.