ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΟΙ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Entomat σε επαγγελματικούς χώρους

Η καταπολέμηση κοριών στο σπίτι είναι μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία καθώς μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας, αλλά και δυσάρεστα τσιμπήματα με έντονα και μεγάλα σπυριά.

 

Οι κοριοί συνήθως έρχονται σπίτι μας εφόσον έχουμε διανυκτερεύσει σε κάποιον άλλο προσβεβλημένο χώρο. Αυτός μπορεί να είναι κάποιο στρατόπεδο, ξενοδοχείο, camping, καμπίνα πλοίου ή τρένου, ακόμα και σε κάποιο άλλο σπίτι. Επίσης, μπορούν να μεταφερθούν μέσω των αποσκευών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τρένα, αεροπλάνα ΚΤΕΛ κλπ. Επιπλέον, φέρνοντας κάποιο μεταχειρισμένο έπιπλο ή στρώμα στο σπίτι μας έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μεταφέρουμε τους κοριούς στο σπίτι μας. Οι κοριοί επομένως μεταφέρονται κυρίως με παθητικό τρόπο στο σπίτι μας, δηλαδή τα φέρνουμε εμείς επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις ούτε να πετάξουν.

Χαρακτηριστικά Κοριών

Υπάρχουν δύο είδη κοριών που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, το Cimex lectularius και το C. hemipterous. Είναι άπτερα έντομα, με ωοειδές σχήμα και πεπλατυσμένο σώμα. Οι κοριοί έχουν μήκος 4-7mm και χρώμα κιτρινωπό ή καστανό, αλλά αφού τραφούν με αίμα γίνονται χαρακτηριστικά πιο σκούροι. Τα αυγά των κοριών έχουν λευκοκίτρινο χρώμα που λαμπυρίζει και είναι κυρτά στο πρόσθιο μέρος. Οι κοριοί έχουν 5 προνυμφικές ηλικίες, πριν να ενηλικιωθούν, σε καθεμιά από τις οποίες λαμβάνεται ένα ή περισσότερα γεύματα αίματος.

 

Και τα δυο φύλλα τρέφονται με αίμα κατά την διάρκεια της νύχτας που κοιμούνται οι άνθρωποι και ιδιαίτερα, λίγο πριν ξημερώσει. Την ημέρα οι κοριοί παραμένουν κρυμμένοι στα καταφύγιά τους, όπου ζουν ομαδικά. Τα θηλυκά γεννούν 6-10 αυγά κάθε εβδομάδα στις θέσεις που κρύβονται κατά την διάρκεια της ημέρας. Ζουν πολλούς μήνες και το κάθε θηλυκό αποθέτει 50-200 αυγά. Ο χρόνος εκκόλαψης των αυγών μετά την απόθεση εξαρτάται κυρίως από τις θερμοκρασίες και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κοριών, όπως και η διάρκεια του προνυμφικού σταδίου.

 

Ο κοριός ανιχνεύεται από την παρουσία ζωντανών ατόμων, εκδυμάτων και αυγών, καθώς και από τα χαρακτηριστικά περιττώματά τους.

 

Έχει καταγραφεί ότι ο ιός της ηπατίτιδας Β μεταδίδεται μηχανικά με τους κοριούς, ακόμη και μέσω της εισπνοής της σκόνης των περιττωμάτων τους. Επίσης, προκαλούν ενόχληση, λόγω κνησμού από τα νύγματά τους και αϋπνίες. Πολύ μεγάλοι πληθυσμοί από κοριούς μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια σιδήρου και αναφυλαξία.

 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κοριούς στο σπίτι, παρέχουμε απεντομώσεις & απολυμάνσεις κοριών στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προσφέροντας δωρεάν επιθεώρηση του χώρου σας! Επίσης παρέχουμε υπηρεσίες διαχείρισης παρασίτων σε σπίτια όπως και σε ιατρεία και ξενοδοχεία-καταλύματα.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

αντιμετώπιση - καταπολέμηση

Entomat σε επαγγελματικούς χώρους

Καταπολέμηση Κοριών:

  • Έλεγχος του χώρου
  • Προσδιορισμός του είδους των κοριών που υπάρχουν
  • Χρήση δύο ή περισσότερων μεθόδων αντιμετώπισης
  • Έλεγχος της αποτελεσματικότητας της μεθόδου καταπολέμησης

Στις εφαρμογές απεντόμωσης κοριών θα χρειαστούμε την συνεργασία σας. Αρχικά θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για την προετοιμασία του σπιτιού και εν συνεχεία να γίνει η απεντόμωση. Σε αυτές τις εφαρμογές θα πρέπει να λείψετε από το σπίτι για κάποιες ώρες. Η απομάκρυνση των άχρηστων αντικειμένων και το κλείσιμο σχισμών και ρωγμών, περιορίζει τα καταφύγια των κοριών και βοηθά δευτερευόντως στην καταπολέμησή τους.

Η επιστήμη στην διαχείριση παρασίτων!

Η ENTOMAT έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων (απεντομώσεις - μυοκτονίες), εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (I.P.M.)

 
Διαβάστε Περισσότερα... Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Παρακαλούμε εισάγετε email.

Παρακαλούμε εισάγετε το θέμα του μηνύματος.

Παρακαλούμε εισάγετε το μήνυμα σας.

Invalid Input

Please publish modules in offcanvas position.