Rattus norvegicus Berk

Rattus norvegicus Berk

Ποντικός των υπονόμων ή νορβηγικός

Entomat σε επαγγελματικούς χώρους

Απαντάται πολύ συχνά σε αποθήκες, λιμάνια και υπονόμους. Είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος ποντικός και επικίνδυνος φορέας ασθενειών. Ζει περίπου ένα χρόνο και γεννάει 4-7 φορές από 8 έως 12 νεογνά ανά γέννα. Φωλιάζει σε θεμέλια κτιρίων, σωρούς σκουπιδιών και κοιλότητες του εδάφους. Είναι παμφάγο είδος και εντός των κατοικιών κρύβεται σε κλεισμένα ντουλάπια, ράφια, σε σωρούς σκουπιδιών, ανάμεσα στο πάτωμα και στον τοίχο, καθώς επίσης σε ψευδοροφές και πίσω από γυψοσανίδες.

Ήξερες ότι,

Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) έπειτα από έρευνα σε 14 χώρες, κατέγραψε απώλειες σε αποθηκευμένα προϊόντα από δραστηριότητα τρωκτικών της τάξης του 8% σε αποθήκες ρυζιού, 16% σε αποθήκες αραβόσιτου και 9% σε αποθήκες σιτηρών. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο μεμονωμένων προσβολών, ένας πληθυσμός από 26 τρωκτικά μείωσε την αξία ενός τόνου σιταριού κατά 18% σε μόλις 12 εβδομάδες.

Η επιστήμη στην διαχείριση παρασίτων!

Η ENTOMAT έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων (απεντομώσεις - μυοκτονίες), εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (I.P.M.)

 
Διαβάστε Περισσότερα... Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Παρακαλούμε εισάγετε email.

Παρακαλούμε εισάγετε το θέμα του μηνύματος.

Παρακαλούμε εισάγετε το μήνυμα σας.

Invalid Input

Please publish modules in offcanvas position.